Pensiunea todi mansion

Activități și informații despre Slănic Moldova

Despre Slănic Moldova

Slănic Moldova este un orăsel situat în Județul Bacău cunoscut pentru mina de sare, izvoare și împrejurimile frumoase. Slănic Moldova a devenit o destinație populară pentru turiștii care caută o experiență culturală și istorică unică, precum și pentru cei care doresc să se bucure de frumusețea naturală a zonei.

Orașul este înconjurat de Munții Nemira, care oferă priveliști uimitoare și oportunități ample pentru activitățile în aer liber, cum ar fii drumeții, schi și ciclism montan.

Pentru cei interesați de istorie și cultură, Slănic Moldova are multe de oferit. Patrimoniul cultural al orașului se reflectă în numeroasele sale repere istorice și comori arhitecturale. Unul dintre cele mai frumoase repere ale orașului este Cazinoul, o clădire magnifică. Cazinoul a fost restaurat și servește ca centru cultural, găzduind expoziții și alte evenimente pe tot parcursul anului.

Cazinoul din Slanic Moldova

Activități și obiective turistice în Slănic Moldova

Ați ajuns în Slănic Moldova, în mijlocul naturii, într-un loc liniștit cu aer curat și păduri întinse și una dintre cele mai frumoase stațiuni balneare din România. Vă întrebați ce este de făcut și ce obiective turistice puteți vizita? Pensiunea Todi Mansion vă prezintă o parte din activitățile și punctele de interes din stațiune.

Salina Târgu Ocna

Salina se află la 17 km de Slănic-Moldova, în orașul Târgu Ocna și se întinde pe o suprafața de 8900 mp și o adâncime pe verticală de 240 de metrii.

În salină se află: Muzeul Sării, lac cu apă sărată și cascadă, spațiu pentru gimnastică, cabinet medical, magazin alimentar, terasă si magazin de suveniruri, terenuri de mini fotbal, baschet, tenis de câmp, tenis de masă si biliard, spații de joacă pentru copii, etc ..

Pentru mai multe informații ( program, prețuri ) accesați site-ul oficial www.salina.ro

Cascada și cheile Slănicului

Potecile înguste și umbroase, pe alocuri abrupte, de pe malul stâng al Slănicului, oferă un peisaj sălbatic și captivant, fiind însă ușor de parcurs. Acestea alcătuiesc un traseu preferat de mulți dintre turiștii care doresc sa imortalizeze o parte din spectacolul oferit de stațiune, in armonie cu susurul Cascadei.

Cheile se desfășoară de-a lungul a aproximativ 400 de metrii în paralel cu șoseaua, la o cotă inferioară.

Cascada si cheile Slanicului

Traseul 300 de scări

Traseul este marcat cu triunghiul alb și roșu. Acesta pornește de la izvorul Sf. Spiridon, izvor ce marchează trecerea dinspre parc către zona izvoarelor. Începi să urci și simți cum totul devine din ce in ce mai liniștit. La origini au fost 300 de trepte, însă au rămas in jur de 170. Traseul te poartă prin pădure până la zona de camping. După cele “300 de trepte”, mai ai de urcat încă două dealuri, apoi vei trece printr-o zonă de platou unde vei putea să te odihnești câteva clipe și să faci fotografii. După această porțiune dreaptă, începe coborârea spre zona de camping, coborârea fiind destul de abruptă, însă nu este periculoasă.

Traseul 300 de scari

Parcul Dendrologic Dofteana

Parcul Dendrologic din Dofteana este o colecție științifica dendrologico-silviculturală formată din peste 660 de specii și varietăți de arbori, înființată în anul 1908 și se întinde pe o suprafață de 24 ha. În prezent a ajuns a doua colecție silviculturală din România, după Arboretumul Simeria. Parcul, aflat in proprietatea Inspectoratului Silvic Județean Bacău, este inclus in arealul Nemirei, rezervație naturală declarată arie protejată in anul 2000 de către Academia Română.

Parcul dendrologic Dofteana

Izvoarele minerale

Stațiunea Slănic Moldova este renumită pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonate, ușor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice, și oligominerale, izvoare descoperite încă din anul 1801. În 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar în 1977 au apărut primele instalații balneare. De-a lungul timpului, calitățile apelor minerale descoperite aici au fost confirmate prin medaliile obținute la expozițiile internaționale de la Paris, Viena, Frankfurt, etc, iar specialiștii le-au comparat cu apele minerale de la Karlovy Vary, Vichy și Aix-les-Bains.

Izvoarele minerale din Slanic Moldova

Parcul central

Aflat în centrul stațiunii, se întinde pe o suprafață de 14 ha și include o frumoasă cascadă, bazată pe recircularea apei. În parc, pe Aleea Personalităților, se află un asamblu statuar, unde regăsim figurile unor artiști precum Vasile Alecsandri, Mihai Eminescu sau George Enescu

Parcul central din Slanic Moldova

Mănăstirea Măgura Ocnei

Mănăstirea Măgura Ocnei este o mănăstire ortodoxă din România situata pe Măgura Ocnei din orașul Târgu Ocna. Mănăstirea a fost fondată în 1653. Biserica mănăstirii a fost demolată de către autoritățile comuniste în 1960, iar piatra rezultată a fost folosită pentru împrejmuirea iazului mănăstirii. Bucătăria si trapeza au fost transformate în restaurant, atelierul de țesătorie a devenit sală de dans, cimitirul a devenit teren de fotbal, iar chiliile au fost transformate în spații de cazare. Mănăstirea a fost restabilită începând cu anul 1990.

Manastirea Magura Ocnei

Cazinoul din Slănic Moldova

Cazinoul este emblema orașului, o construcție spectaculoasă in stil Art Nouveau, după planurile arhitectului George Sterian. Clădirea a fost construită intre anii 1892-1894. Dupa anii săi de glorie, Cazinoul a găzduit în camerele sale Casa de Cultură sau biblioteca orașului. Înainte de revoluția din 1989 și în 1995, clădirea a fost restaurată, iar astăzi este un impozant edificiu cultural-educativ.

Cazinoul din Slanic Moldova

Valea Uzului și barajul

Valea Uzului se află la aproximativ 50 km de Slănic Moldova, la frontiera dintre județele Harghita si Bacău, unde există un cimitir al eroilor si o fostă tabără școlară.

Barajul a fost construit între anii 1965-1973, are o lungime de 500 de metrii, o înălțime de 84 de metrii și un volum de aproximativ 90 de milioane de metri cubi de apă, ce alimentează cu apă potabilă o mare parte din Județul Bacău.

Barajul de la Valea Uzului

Pârtia Nemira

Pârtia de schi Nemira se află in partea de nord a stațiunii Slănic Moldova, la o altitudine de 720m ( punctul cel mai înalt de plecare ). Are o lungime de înclinare de 1414m, lățime medie de 38m, o diferență totală de nivel de 240m și o pantă medie de 17%, înclinație ce o încadrează în categoria pârtiilor ușoare. Pârtia este prevăzută cu: instalație de transport pe cablu, instalație de înzăpezit artificial, instalație de iluminat pentru nocturnă, parcare auto si serviciu de salvamont.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul oficial www.partianemira.ro

Partia Nemira

Mănăstirea Ștefan Cel Mare

Mănăstirea este situată la o altitudine de 900 de metrii, pe muntele Bolovanu, la aproximativ 10 km de stațiunea Slănic Moldova. Inițiatorii și susținatorii principali ai construcției au fost doi cetățeni americani, de origine română, Vasile și Catinca Gavrilă. Episcopia României a dat binecuvântarea pentru înființarea mănăstirii cu obște de călugări și a întocmit formele necesare in anul 2000, când s-a deschis șantierul pentru începerea lucrărilor.

Manastirea Stefan cel Mare din Slanic Moldova
Whatsapp